Τα τμήματα ενηλίκων απευθύνονται:

  1. Σε όσους επιθυμούν να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις. Η μεθοδολογία και το ωράριο των μαθημάτων προσαρμόζονται απόλυτα στον ενήλικα μαθητή, έτσι ώστε να μπορεί να προετοιμαστεί πλήρως και να επιτύχει στη σχολή της αρεσκείας του.
  1. Στους λάτρεις της ελληνικής γλώσσας.

Οι Εκπαιδευτικοί Ορίζοντες παρέχουν μαθήματα:

Νέα ελληνική γλώσσα

Μέσα από αυτά τα μαθήματα ο ενήλικας μαθαίνει να διαβάζει και να κατανοεί πλήρως ένα κείμενο, διευρύνει το λεξιλόγιό του και βελτιώνει την έκφραση του τόσο στον προφορικό όσο και στον γραπτό λόγο.

Αρχαίος ελληνικός πολιτισμός

Τα μαθήματα αρχαίας ελληνικής γλώσσας απευθύνονται σε ενήλικες οι οποίοι επιθυμούν να γνωρίσουν βαθύτερα τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, τα κείμενα και τη γλώσσα του. Η διδασκαλία γίνεται με βάση αποσπάσματα κειμένων που καλύπτουν όλα τα είδη συγγραφικής παραγωγής (ιστορία, φιλοσοφία, ποίηση, ρητορικοί λόγοι).

Ιστορία ελληνικής γλώσσας

Το μάθημα αυτό απευθύνεται σε άτομα που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την ιστορία της ελληνικής γλώσσας και την επιστήμη της Γλωσσολογίας.  Ειδικότερα, παρουσιάζονται οι αλλαγές και η πορεία της γλώσσας μας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα σε διάφορα γλωσσικά επίπεδα (μορφολογία, σημασιολογία, λεξιλόγιο κα).